- Lichaamsmassages

Wanneer kan/mag u niet gemasseerd worden ?

bij ernstige hartklachten, tijdens chemotherapie, infecties, griep en koorts. Bij twijfel, raadpleeg altijd eerst uw arts !

Carola Sesink Clee is een bevoegd masseuse van het NGS, licentienr: 449548

 

Massage na COVID-19

Cliënten die COVID-19 gehad hebben, hebben regelmatig last van een aantal klachten. Bij een aantal specifieke klachten kan een bepaalde massage verlichting brengen. Deze massage is gericht op de ademhalingspieren aan de hand van: triggerpoints en cupping

Deze behandeling duurt 30 of 60 min.

 

Ontspannende lichaamsmassage

Deze massage is voor ontspanning en het verlichten van spierpijn. De massagetechniek die ik hierbij gebruik zijn vooral  effleurages (strijkingen)

Deze behandeling duurt 45 min.

 

Sportmassage

Indien u veel sport of veel van uw spieren vraagt, kan ik u een sportmassage aanraden. De sportmassage is een stevige massage, tijdens deze massage besteed ik extra aandacht aan de bij u belaste spiergroep(en). Deze massage heeft dus een persoonlijk accent.

Deze behandling duurt 30 min.

 

Hot stone massage

Een massage met warme vulkanische stenen. De temperatuur van de stenen zijn tijdens de massage 45 graden. De stenen dragen tijdens de massage de warmte over op het lichaam. Ook kan er afwisselend, met warme en koude stenen gemasseerd worden.

Deze behandeling duurt 90 min.

 

Bamboe massage

Dit is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen. Er wordt naast manueel, ook met een bamboe-stok en het acupressuur-ei gemasseerd. Deze massage is ontspannend, maar vooral stimulerend, als je energie of kracht nodig hebt.

Deze behandeling duurt 50 min.

 

Cupping massage/therapie

Cupping is een oude Chinese methode voor het veroorzaken van lokale congestie (overmatige toevoer van bloed) Het is een intesieve manier om pijnlijke spieren te laten ontspannen. Doormiddel van het vacuüm brengen van de cup, wordt het onderliggend gebied na het cuppen extreem goed doorbloed. Tijdens de behandeling laat ik de cups even staan, om daarna met een cup doormiddel van een trekkende beweging te masseren. Cupping kan gevoelig en soms zelfs wat pijnlijk zijn. De techniek die ik gebruik is een afgeleide vorm van bindweefselmassage. Na de behandeling zijn rode tot blauwe plekken heel normaal. Deze reactie van de huid komt, doordat de cup vacuüm op de huid staat en het bloed naar de oppervlakte wordt gezogen.

Deze behandeling duurt 50 min. Cupping kan ook na overleg, tijdens andere massages worden ingezet. Ik zal hier dan extra kosten, €2,50 voor rekenen.

 

 

Indian Head massage

de Indian Head massage ook wel Champisage genoemd, valt onder de Ayurvedische massages. Het is een eeuwenoude massagetechniek

Met de Indian Head massage wordt er lichte druk uitgeoefend op rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht. Tijdens de massage wordt druk op de huid/spieren afgewisseld met strijkingen, dit stimuleert de doorbloeding en de uitscheiding van afvalstoffen. De massage werkt ontspannend en kalmeert zowel lichaam als geest.

Deze behandeling duurt 25 minuten