- Voetreflexmassage

Reflexpunten, Chi en meridianen massages

                                                                  

 

Voetreflexmassage

Al onze vitale lichaamsfuncties en organen hebben een reflexpunt onder onze voeten. Deze massage werkt ontspannend en kan klachten verlichten.

Bij voetreflexologie gaat het om het opsporen van blokkades in de lichaamsenergie die zijn ontstaan door spanningen, een tekort aan bepaalde stoffen of een verstoorde balans tussen lichaam en geest. Deze blokkades openbaren zich als; een huidverandering, kristalvormingen onder de huid of  gevoelige zenuwknopen. Als je drukpunten- ook wel reflexpunten genoemd- onder de voet masseert, worden er energiebanen in het lichaam vrijgemaakt en geactiveerd.

De voetreflexmassage levert opmerkelijke en aangename resultaten op

Ik heb sinds 1991 ervaring met deze massagevorm. Deze massage is een échte aanrader!

Behandeling: voeten en onderbenen ontbloot. Er wordt massage milk en een voetververzorgende lotion gebruikt. Deze behandeling duurt 45 min.

 

Metamorfose massage

Een masssage ontwikkeld door dr. Robbert St. John, arts {1914-1996)

Deze zachte massage/aanraking werkt ontspannend en kan ondersteunend werken in periodes van verandering. Zolas bijv.  een scheiding, zwangerschap/bevalling, verslaving, rouw of verandering van (werk) omgeving. Ook geschikt voor kinderen met  ADHD,ADD of hypersensitiviteit.

Behandeling: rugligging, voeten ontbloot en er wordt geen olie gebruikt. Tijdens deze massage is er geen conversatie tussen cliënt en masseuse. Deze behandeling duurt voor volwassenen 60 min.en voor kinderen 30 min.

 

Moxa Therapie

Moxa therapie is een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde en wordt vaak gebruikt bij acupunctuur. Een Moxa behandeling heeft als doel om de Chi (levensenergie) te stimuleren. Chi stroomt door het lichaam en zorgt voor herstel , groei van al onze lichaamscellen en gezondheid.

Moxa is Bijvoetkruid, bij een behandeling wordt het kruid verbrandt. De warmte die daarbij vrij komt zorgt voor een betere energiedoorstroming.

Moxa kan bij vele pijnklachten worden ingezet. Maar ook bij lusteloosheid, koude handen en voeten, wratten, spierkramp, stijve gewrichten, littekens en bij stuitligging van het ongeboren kindje (vanaf 33 weken zwangerschap). Deze behandeling op de voeten, zal 1 keer per dag moeten worden uitgevoerd door de partner, 14 dagen lang. Door moxa therapie is de kans dat de baby dan spontaan draait, 50 tot 75 procent.

Behandeling: moxa wordt gebruikt op de ontblote huid.